Släng er i väggen!

Jag blir så himla irriterad. Min pojkvän söker som sagt jobb, och har nu enligt Arbetsförmedlingen fått ''praktik plats'' inte JOBB - och får alltså 135:- om dagen vilket är en skit summa för att jobba natt-tid eftersom det är OB, d.v.s obekväm tid. Han får även samma ersättning för dagarna han inte behöver vara på bageriet. Alltså får han samma ersättning som han får i ''lön''. Det är skrämmande! Utöver det har han ekonomisk bistånd som han behöver ha så länge han bor hos oss i familjen. Så idag skulle han kontakta dem på socialen för att ifråga sätta saker angående  lägenhet och diverse saker. Han ringer till sin dåvarande handläggare för att få information om bytet av handlägare hade skett och vem det var han nu skulle ta kontakt med hädanefter. När han ringer får han ett telefonsvar i örat som säger att hon är på tjänstärenden. Han ringer då till receptionen för att ifrågasätta om hon möjligtvis inte gick att få tag på senare, vilket var omöjligt eftersom hon inte hade planer på att komma tillbaka förens imorgon vid 08.00. Han ringer då upp igen efter att han kommit på att han åtminstone kan mejla henne men behövde hennes mejl - mycket riktigt så fick han mejl adressen för att kunna kontakta henne så när han skickade iväg det ringde telefonen 5 minuter efter. Tydligen var det handläggaren som enligt deras påstående i receptionen inte var där. Med andra ord en lögn. Och hon hänvisade Fredrik till någon helt ny handläggare som skulle ha hand om honom i fortsättningen. Han hörde av sig dit, fick återigen inget svar av personen ifråga - men fick höra att hon har tjänstledigt till den första April. Då är min fråga:
Hur har dom då tänkt sig att han ska kunna få ut sitt bistånd SAMT kunna ställa frågor till någon som inte kommer tillbaka förens April? 





Tycker det är förjävligt att man hänvisar någon som är behov av hjälp under månaderna till någon som inte alls är där. Och angående arbetsförnedringen så kan även dom slänga sig i väggen. :mad:

Kommentarer
Anonym

hahahahahaha

2010-02-04 17:15:00
Bögjävel

Ja men precis. Jag blir så besviken och arg på Sverige. Alla tycker att det är perfekt här, vårat land är rikt och så vidare. Men vi har stora brister. Och jag vill göra något åt det, men hur? :(

2010-02-04 18:06:10
URL: http://mmorganwahlundd.blogg.se/
Bögjävel

Kontaktar media hahaha ;) nej men jag vet faktiskt inte.

2010-02-04 22:44:35
URL: http://mmorganwahlundd.blogg.se/
Anonym

Dom är jätte dåliga :S

hoppas det blir bra för er del snart!

MVH

2010-02-05 21:09:57

  • Kommentera inlägget här:

  • Namn:
    Jag är här ofta

  • E-postadress: (publiceras ej)

  • Bloggadress:

    Kommentar:

  • Trackback