Här är jag, bättre sent än aldrig..

Eller?
Nej, men allvarligt - nu har jag haft fullt upp! Tapetsering och så kom Emil. Allt har gått så förbaskat hastigt att jag inte hunnit med, eller orkat uppdatera - men nu är jag back on track om man ska säga så! :)
Har dessutom hunnit färga håret, lite ''misslyckat'' så gjorde en kul grej av det. Blev så pass mörkt att det ser svart ut.:thumbdown: Men jag hade kvar mina gamla dreadsextensions i svart och rött - så det blev att sätta in dem i håret. Kan ju säga att jag inte fyrser om huvudet. ;) Tungt är det också, eftersom det var så sjukt länge sen jag hade dem i! Vet dock inte hur länge jag låter dem sitta i men det återstår att se.
Hur som helst, vi är klara med tapetseringen, jag är sjukt nöjd - vilket min sambo också blev! De senaste dagarna har jag spionerat på nya möbler och lampor för nu har jag börjat på allvar, även om det må ta tid eftersom allt jag vill ha jämt är så himla dyrt! Men ska man ha det fint så får det svida i plånboken. ;)
Dessutom börjar jag bli extremt nyfiken då min mormor lyckligtvis ha köpt mig massa saker, men som både hon och de andra som vet vad det är vägrar berätta. Blir tokig! Vill både veta och ha, haha!
Jag har haft skitkul nu när Emil var här också givetvis - det var riktigt roligt! Han åkte till sin syster igår, så det var ju mindre kul dock. Får hoppas på att det blir en snar visit igen. :)
Nu ska jag förse mig med frukost, te och kolla massa mysiga saker på internet! Och som de flesta vet så är ''mysiga saker'' för mig är julprylar, möbler, hundar/råttor osv. ;) Min önskelista för i år är lång, haha!




Snart, snart, snart - iallafall nästan!

Ja, vi börjar närma oss jul - hur mysigt är inte det på en skala? Finns det någon som fått snö ännu?
Själv längtar jag så jag nästan spricker - synd att jag tycks vara den enda i min krets av de personer jag umgås med/känner som faktiskt ser fram emot snön, haha.
Well, snart snart snart fyller min älskade sambo, jag med för den delen. Finns mycket nu i slutet av året jag längtar till. :) Dock de mest speciella, och möjligtvis ett specifikt datum, men jag orkar inte gå och hoppas om ingenting händer.
Hur som helst, vi är dessutom SNART, även där, klara med tapetseringen, vi har en vägg kvar som vi kommer ta i helgen, sen är allt klart!
SNART, kommer Emil också.
Det var ett himla massvis med snart överallt, men så är det! ;)





Hur sjutton kan man göra något sådant?!

Jag har ingen som helst förståelse över hur folk kan göra något så fruktansvärt mot sina husdjur? Varför?! Grotesk människor det finns.



Detta ska föreställa en tax som någon rent av matat till döds. Den var hemskt nog tvungen att avlivas vilket inte för mig inte var förvånadsvärt - dock så förbaskat hemskt! Mer om detta kan ni läsa om HÄR i Aftonbladet.
Fy sjutton för folk.





Bergochdalbana.

Minst sagt. Jag har varit kroniskt ledsen inåt sedan 16.40 då det mest hemskaste samtal kunde inkomma. Det var Bella, med darrig och gråtande röst som till en början pratade något oklart och jag förstod inte riktigt vad. Efter att jag bad henne upprepa så slog hjärtat ett extra slag. I all hast for jag ut i hallen, slängde på mig tofflorna och for ut.
Jag mötte upp henne gråtandes och jag tog Max koppel så hon endast hade Hugos koppel att tänka på. Max är grannens hund och det kan ju låta ganska logiskt att man ibland är hundvakt, men detta berodde inte på att matte var iväg. Nej, detta berodde på att mattes andra hund Ida hade blivit påkörd.
Givetvis gjorde detta mig upprörd, och jag förväntade mig inte det värsta. I en folksamling, polisbil och andra som hade stannat så gick vi där ifrån, jag behövde jacka för att jag frös. Vi tog med oss både Max och Hugo och gick hem en snabbis. Ändå bor vi inte så långt ifrån så var ändå hel folkmassan borta, kvar stod Lisbet (matte till Ida och Max) och Christina (en av de andra grannarna med hund) och pratade med polisen. Det tog oss inte mer än tio minuter att gå fram och tillbaka ändå var det inga andra än dem kvar.
16.52 kom ytterligare ett oväntat samtal, det var Bellas mamma. Vi trodde tappert att hon var den som körde Ida akut till smådjurskliniken, men när Bella bröt ihop förstod även jag.
Ida omkom.
Hon finns liksom inte.
Aldrig mer.
Från en dag som började muntert med att påbörja min efterlängtade tapetsering så avslutas dagen och påbörjade helgen riktigt riktigt hemskt. Man mötte folk i hundgården som var upprörda, all grät mer eller mindre.
Jag grät.
Jag spenderade kvällen med att spela bort det dåliga med en runda kortspel med päronen och min älskade sambo även om det kommer nöta i hela mig att stöta på Lisbet utan Ida.
Vila i Frid, Ida.
Vila i frid.

Artikel i Norrköpings tidningar, klicka för att läsa HÄR.





Godmorgon världen!

Nyvaken och grejer - kan inte bli bättre! ;) Hade förmodligen hellre stannat i sängen, men det har jag inte tid med. Bör sätta igång och rensa här hemma om vi så ska få det omtapetserat i helgen. ÄNTLIGEN så ska vi få det fint! :)
Men jag har ju rätt mycket att styra med när man råkar gå hemma några dagar, för då är det laga mat, rasta hunden, och man ska diska och plocka undan... Nej, så nu flyr jag fältet och tar med mig Pajjas hem till min mor och far för nu står jag inte ut med det. Iallafall inte nu.
Trött, trött, trött och trött.





Finfin gårdag

Hade en mycket trevlig gårdag, även om sambon min inte var hemma. Passade på att baka kladdkaka som inväntade i kylen tills han kom hem. :) Gjorde även hemmagjord pizza, och tände upp lite ljus och fixade med doftolja samt att jag hade på lite lugn musik. Så det var riktigt kul att få hem en glad älskling innanför dörren, som omfamnade mig, pussade mig och berättade hur mycket han hade saknat mig, och hur mycket han älska mig.
Helt underbart, så det blev en lugn, mysig hemmakväll tillsammans med bästa! Får tacka er tjejer för hjälpen med grejerna också. :)
Hur som helst, vi åt och kollade på TV sen blev det sängdags. Själv var jag så trött efter allt man styrt och ställt med att jag rent av kunde stå och sova. Och jag är lika trött nu som igår, haha. :) Well, nu tycker jag att det kan vara dags för julen att ta sig fram. Jag orkar inte vänta!




STYGG mig.

Ja, faktiskt. Nu är jag sådär förbaskat dum och inte uppdaterat. Ledsen min tappra små läsare, men i helgen hade jag anledning till att inte ha tid - så det så! ;) För att; i helgen hade vi fin-besök av Fredriks mor och hennes respektive samt hans yngsta lillebror! Och på toppen av det så hade farmor och farfar vägarna förbi på tillbaka resan hemåt. :)  Så jag har haft fullt upp minst sagt! Och som om inte det vore nog? ;) Nej, inte direkt! Snart får vi ytterligare ett besök från Skåne minsann! Då kommer självaste Emil han själv! :D Hur kul som helst, då blir det kina mat och annat mys man kan tänka sig! Fy sjutton vad kul det är när saker händer!
Nej, nu ska jag ta mig ann att spendera lite tid med min sambo, då han jobbar kvällsskiftet och börjar redan vid 13.50 och är inte hemma förens straxt efter 23.00. BORING! Mhm, men det är alltid bra med pengar - och det är alltid bra med egen tid också! Kanske skulle ta mig ann och börja läsa den boken på engelska, samt fortsätta med informationen om smultronet, och möjligtvis underlätta och jobba på med matte också! Jag skiter faktiskt inte i sakerna i skolan även om dem är tråkiga. Hade mer eller mindre sluppit om jag så fick välja själv, men men. :)
Nu går jag off för en stund, men jag är iallafall tillbaka senare! ;)




Äntligen hemma!

Nej, inte TV programmet, utan jag har själv precis kommit innanför dörren. Har varit och handlat och haft mig med älskade. ÄNTLIGEN ser det ut som om någon bor här igen, för det var ödesdött i kylskåp och frys innan, haha. :)
Hur som helst, dagen i helhet har varit helt okej, tycker dock synd om älskling som idag har varit och opererat bort sin ena visdomstand, men där emot tycks det ha gått jäkligt bra, och det är ju skönt det - han som tidigare varit så ''rädd'' om man så ska säga, för tandläkaren. :) Dessutom har jag haft det skit kul i skolan tillsammans med Emilia även om lektionerna har varit skit tråkiga. Tur att vi livar upp stämningen i klassen. ;)
Nu däremot ska jag försöka ''trösta'' honom, inte bara med chokladpudding som han sitter och sörplar i sig med sugrör utan att jag ska spela TQ med honom en sväng, inte för att det är jobbigt för det är ju riktigt kul. :) Sen bara ta det lugnt, har så förbaskat ont i lederna i kroppen och fötterna. :thumbdown:




45, 80, 81, 82 - ändå ganska snart!

Efter allt detta kikande efter julgrejer har jag fått upp julstämningen i huvudet till max, jag planerar redan för hur jag ska ha det, vad jag vill införskaffa, hur det ska stå/hänga. Och av allt detta så slog det mig att det är 45 dagar tills min älskade sambo blir 21 (18:e november), 80 dagar kvar tills jag blir 19 (ganska uppenbart att man vet vilket datum och det är 81 dagar kvar till jul), 81 dagar till julafton och 82 dagar kvar tills min far blir 47. Jag har inte riktigt fattat att det är lite mer än två månader kvar tills jag fyller år. Och så har jag svårt att förstå att tiden har gått så himla fort! Däremot vet jag inte om jag riktigt längtar till min födelsedag - jag har aldrig haft riktig tillgång till ett riktigt ''partaj'' då majoriteten aldrig har tid dagen innan julafton vilket man kan förstå - därför har jag tappat suget för att fira mig totalt. Men i år är jag iallafall i Skåne, så det kanske får mig att bli gladare då jag får en annan möjlighet att fira mig i efterhand och DÅ kanske folk har tid även om jag inte vill göra något stort av det. :) Dessutom kräver jag aldrig att få något även om jag uppskattar tanken av att få något även om det må vara världens minsta grej - för mig är det tanken som räknas, inte kostnaden. :)
Nej, gud så sprallig jag blev! Nu vill jag ha vinter, julmys, Kalle Anka och gänget, god mat,  härlig stämning, julgran och klappar och bäst av allt, älskling och vovven och givetvis min älskade familj, även om jag i år tillbringar min jul på sambons håll. :) Skönt med lite ombyte i miljö också och det ska bli kul att fira jul på ''annorlunda'' vis då alla inte firar lika. Jag har hört att dem i sambons familj klär granen på kvällen dagen innan julafton - vilket för mig blir en sjukt mysig födelsedagspresent! Detta ser jag verkligen fram till, nu hoppas jag att dagarna flyger förbi! :)




Skapliga fynd!

Lyckats hitta riktigt fräscha grejer även om detta inte är allt jag vill ha till julen. Jag har iallafall tur att jag har tillgång till 50% rabatt på valfri vara. :) Beräknat så blir det 455:- utan frakt, och utan den beräknade rabatten avdragen. Låter jag som en rimlig peng! Givetvis ska jag ha två av dessa kuddar nertill! :)


Förvisso vet jag inte OM jag kommer ångra mig, eller stöta på något snyggare - även om detta är förbaskat tilltalande - så vet jag inte OM det kommer gå överens med resten jag har planerat. Dock så passar vitt svart och rött ihop, men jag hade inte tänkt använda mig av röda julkulor då vi ska ha en svart julgran. Och i den hade jag velat ha julkulor i en mer guld/brun färg och möjligtvis något vitt. :) Så, det kanske blir som så att gardinerna åtminstone kan bli utbytbara. Resten är ganska okej, och jag kan ju inte välja bokstäverna i vitt då vi planerar att tapetsera om till vitt i det stora rummet/sovrummet. :) Men budgetten för detta är ganska okej! :)
Tipsa gärna om andra hemsidor för julsaker/prynader.




Inköp av julpynt?

Jag håller på att bli tokig, jag har inte riktigt fattat att det inte är förens i början av december som man faktiskt pyntar. Jag vill pynta redan nu, jag vill ha snö och julstämning! Jag måste vara knäpp. :)
Och påtal om massa julpynt och annat mysigt så har jag därför bestämt mig för att försöka kolla lite julpynt som jag själv hade velat pynta just vårat boende med! :) Jag har nog redan kommit underfund med vilka färger jag vill ha kombinerat, och stuk på gardiner, ljusstakar och annat roligt! Det där mer inredning är allt annat än tråkigt! Förhoppningsvis hittar jag något som tilltalar ögat och även plånboken och kommer där efter lägga upp bilder på eventuella inköp. Håller tummarna på att man hittar något! :)
Jag hoppas dessutom att min sambo går med på att släppa mig lös inför julens pynt! ;) Nu är det JAG som bestämmer! ;)




Snart en promenix

Ja, snart är det dags för kvällspromenaden med lillsorken, sen blir det en snabb sväng till päronen då pappa varit vänlig och köpt mjölk åt oss under tiden vi duscha. :) Riktigt skönt, nu känner jag mig fräsch fast jag är sjuk! Dock fryser jag fast jag nyligen klev ur duschen. Men det ska ändå bli skönt med lite frisk luft på detta också - så får jag möjligtvis en god natt denna natten också. Ska passa på att se till att flörta med mor och far angående pengar till hårfärg. Tror faktiskt jag har bestämt mig hur jag ska ha det! :) Tack till er som kommit med respons och även egna förslag! :) Hur som helst bör slänga på mig kläder och bege mig utåt nu, så att Pajjas inte behöva hålla sig så katastrofalt mycket. :)
Hörs senare!





Hej min ädla ögonsten

Jag är riktigt tacksam att få uppfostra något så rart som Pajjas. Och han är förbaskat lättlärd, och kan nästan allt det nödvändigaste trots att han inte är mer än ca 6 månader gammal. Och jag längtar enormt till att han får sig en lekkamrat på heltid, hos sig. Ja, det är prat om att skaffa ytterligare en till liten filur så att han har sällskap, inte av den anledningen att vi på något sätt skiter i honom, utan för att det skulle underlätta perioder när man åker iväg för att handla, när man är i skolan eller Fredrik på jobbet. Det är inte heller för att ingen skulle kunna ha möjlighet att kunna ta hand om honom heller om så behövs för det har mina kära föräldrar tillgång till. Men att kunna utöka våran lille familj som består av oss tre skulle vara trevligt. :)






Matte och husses lille ögonsten. :)
Nej, nog pratat om denna goding. Nu ska jag se om min älskade har fått ordning på maten så jag kan slänga i mig det, ta en dusch och gå en promenad med Pajjas. :)



Hjälp!?

Jag vill färga håret, men har sådan idé torka så det inte är klokt. Förvisso har jag väl pratat om tre olika alternativ.
  1. Mörkbrunt med ljusa slingor i (relativt många för att få håret att se fylligare ut).
  2. Mörkbrunt överhår med vinrött/kastanjerött underhår.
  3. Vinröd/kastanjerött hår.
Dock vet jag inte om jag faktiskt vill ha så eller inte? Även om det första alternativet är väldigt tilltalande då jag är trött på mitt ljusa hår just nu. Ljust är fint till sommaren.
Dessutom vet jag inte om jag är sugen på att färga håret i den röda igen.
Nu tänkte jag be er om hjälp - vad tycker ni?
Langar bilder på eventuella bruna färger också.






För mig är alternativ 1 min personliga favorit av dessa tre.
Så nu måste NI hjälpa mig, kom gärna med förslag på färger, hur jag ska färga det osv. Vore väldigt tacksamt! :)



Blåsigt värre

Idag är det väldigt blåsigt ute och jag tycker faktiskt det är ganska kallt i vindarna.
Kom nyligen in efter att ha tagit en fika hos mina föräldrar tillsammans med min sambo. Givetvis var lill-sorken med han också. :) Vi som har planerat att ut och gå vid tre, så jag hoppas att vindarna lugnar ner sig lite. :) Och inte har jag blivit bättre heller - fortfarande slemmig i halsen, och snorig till förbannelse. :thumbdown: Förstår inte varför det ska drabba mig. Hur som helst, kanske tar med mig kameran under promenaden också för att ta med mig en del av hösten in till vårat boende! Längtar tills jag lägger ut pengar på en fotoskrivare så jag kan ta ut mina egna bilder och dekorera vårat hem till något mer personligt. :) Det är så mycket jag vill ska hända på så kort tid, men sådan är väl jag. :)
Jag måste dessutom vara heltokig som redan nu ''hyperventilerar'' över att det är 2 månader kvar till jul! Julstämning! Snö! Gud, jag blir tokig - fick jag som jag ville hade jag mer än gärna börjat julpynta redan nu. Julmys! Haha, därför tänker jag göra mig själv lite glad och lägga upp en bild som knappast dämpar mitt sug för snö och vintermys!





Knappast världens bästa bild, men den tilltalar iallafall mina ögon för snö och annat kul!
Jag kan väl ändå inte vara den enda som längtar? Eller är det så?
Folk som inte längtar - släng er i väggen! ;)




Fortfarande sjuk

Orkar verkligen inte med detta. Förstår inte att min förkylning jämt ska sätta sig i min tårkanal - det innebär att mina ögon konstant rinner vid tillfällen då jag bemöter starkt ljus. Vilket också innebär att jag har svårt för att kolla på TV längre perioder, även svårt för att sitta här som de flesta kanske har märkt eftersom jag inte har skrivit här.
I vilket fall som helst så har de flesta av mina dagar bestått av slapp rent av. Skönt iallafall, kan säga att mina ögon just nu inte lider särskilt mycket av ljuset från skärmen - vilket är riktigt skönt! :)
Jag har också hunnit få för mig att ta nya bilder - men jag tror inte att det kommer upp några på bloggen idag, tyvärr.
Ikväll har jag spenderat största delen med min sambo, vi har spelat lite TQ och käkat hos mamma och pappa, blev inte så långvarit då varken jag eller Fredrik känner oss krya. Vi har iallafall planerat för att kolla film snart. :)
Vi får mysa ner oss i soffan, med varsin kopp te och rå om varandra!
Får som sagt se om det blir något mer inlägg senare, eller om detta blir det enda för idag. I vilket fall som helst får folket där ute ha det bra. Bättre än jag haft de senaste dagarna. :)




www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!
Cocoo.se

Smycken och accessoarer
Smycken och accessoarer online
från Becca Design